Постни чушки с картофи и кисело зеле

Нова и вкусна идея за пълнени чушки


Начин на приготвянe
Картофите се сваряват, обелват се и се смачкват. Лукът се изпържва в олиото, прибавят се червеният пипер, чубрицата и черният пипер. Слагат се картофите и се объркват добре. Посоляват се. Чушките се изчистват от семената и се заливат с гореща вода да омекнат. Напълват се с картофената смес, завиват се в зелеви листа и се нареждат в тавичка. Заливат се с една чаша гореща вода или бульон, разбъркани с доматеното пюре, и се изпичат в умерена фурна за 20–30 минути.
Още по темата

Отрязваме капачетата на чушките и 500 г домати. Нарязваме патладжаните и тиквичките на половинки, изчистваме вътрешността им и я настъргваме. Сипваме половината олио в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп