Постна содена питка



Приготвяне
1 час
Порции

8

Начин на приготвянe
Пресяваме брашното със солта и бакпулвера. В чашка с оцета гасим содата, добавя се олиото и сипваме в средата на брашното. Прибавя се водата и замесваме тесто. Оставя се да си почине 10 мин. В намаслена тава се поставя питката и се набожда с вилица. Печем в загрята фурна около 40 мин (проба с клечка - да е суха). Изважда се и се покрива с кърпа.
Добър апетит с топла питка и шарена сол!
Още по темата

Брашното се пресява, поставя се в тавичка, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат киселото мляко, в което предварително е разтворена содата...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп