




Брашното се пресява, поставя се в тавичка, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат киселото мляко, в което предварително е разтворена содата бикарбонат, олиото, солта и яйцата, от които е отделен 1 жълтък. Всичко се омесва добре, докато се получи еластично тесто. Ако е необходимо, се добавя малко хладка вода. Увива се в чиста кърпа и се оставя да престои около 30 минути. След това се разстила на пласт с дебелина 3 см и се оформя като кръгла питка. Поставя се в намаслена и поръсена с брашно тава. Украсява се с виличка и се намазва с разбития жълтък. Пече се в предварително сгорещена фурна до образуването на коричка с леко златист цвят. При необходимост, за да не прегори, се покрива с хартия, която се отстранява след цялостното изпичане. Готовата питка се увива в чиста кърпа. След 10-15 минути се поднася топла, като се разчупва на късчета.
