Постна запечена тиква

Лесен и икономичен десерт за 30 минути


Приготвяне
30 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Разрежете тиквата на половина, почистете семената и нарежете на едри парчета. Наредете парчетата тиква в намаслена тава, поръсете с подправките, поръсете с подправките и запечете в загрята до 180 градуса фурна, като покриете с фолио. 10 минути преди готовност отнемете фолиото.
Може са сервирате с орехов сос с пресен лимонов сок и мента или чеснов сос.
Още по темата

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Намажете с чесновото олио парчетата тиква и ги сложете в тава за печене. Поръсете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп