Качамак с тиква

Качамак с тиква Лакомник
Качамак с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г тиква

500 г царевично брашно

6 ч.ч. вода

200 г масло

200 г сирене

сол

Начин на приготвянe

Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява в подсолена вода. Съдът се сваля от огъня и в него се изсипва брашното на купчинки, между които се оставят дупки, за да ври водата равномерно. Когато от дупките започне да клокочи каша, сместа се разбърква леко. След като поври още малко, качамакът се сваля от огъня и се бърка, докато се получи еднородна гъста маса. Изсипва се в тава на пласт с дебелина 1-2 см. Залива се с препърженото масло, поръсва се с настърганото сирене и се поднася.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц