Запечена люта тиква с чеснова заливка
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Запечена люта тиква с чеснова заливка](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_2c7e6da832c8b3b7bd94d85f1b493526.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Намажете с чесновото олио парчетата тиква и ги сложете в тава за печене. Поръсете с 8 ч.л. люто къри и подправете със сол и черен пипер. Печете 45 минути или час докато тиквата омекне. Проверете това с вилица.
Междувременно загрейте 1/4 ч.ч. зехтин на средно силен огън. Добавете лука, чушките, керевиза и задушавайте под капак около 25 минути като бъркате от време на време.
Добавете брашното и разбъркайте за още 1 минута докато покафенее. Добавете оцета, 2 с.л. люто къри и 6 ч.ч. вода. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 20 минути или докато сосът поизври.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп