Запечена люта тиква с чеснова заливка

Запечена люта тиква с чеснова заливка Лакомник
Запечена люта тиква с чеснова заливка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 скилидка чесън, пасирана

¼ ч.ч. и 1 с.л. зехтин

2 оранжева тиква, почистена и нарязана на осем резена

2 с.л. и 8 ч.л. люто къри на вкус

4 глави лук, нарязани на филии

4 червени чушки, нарязани на ленти

2 ч.ч. корен от керевиз, нарязан на ленти

5 с.л. брашно

1½ с.л. ябълков оцет

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Намажете с чесновото олио парчетата тиква и ги сложете в тава за печене. Поръсете с 8 ч.л. люто къри и подправете със сол и черен пипер. Печете 45 минути или час докато тиквата омекне. Проверете това с вилица.

Междувременно загрейте 1/4 ч.ч. зехтин на средно силен огън. Добавете лука, чушките, керевиза и задушавайте под капак около 25 минути като бъркате от време на време.

Добавете брашното и разбъркайте за още 1 минута докато покафенее. Добавете оцета, 2 с.л. люто къри и 6 ч.ч. вода. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 20 минути или докато сосът поизври.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц