Понички (стъпка по стъпка)

Вкусни домашни мекички за закуска, които стават бързо


Начин на приготвянe
Стъпка 1
Замесете тестото от пресятото брашно, добавете водата, сол, захар, маята, замесете тестото и оставете да втаса за 20-30 минути. Ако маята е прясна, втасването ще е около два часа.
Стъпка 2
Вземете топче от тестото колкото орехче и оформете от него поничката. Загрейте олио и запържете поничките до готовност. Извадете ги върху салфетка да се изцедят. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
Още по темата

Смесете водата и солта и я сложете в тенджера на котлона. Когато заври изсипете брашното наведнъж, и започнете да бъркате енергично с дървена лъжица, до получаването...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп