Понички
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете всички продукти за тестото (без брашното). Постепенно започнете да добавяте и брашното до получаване на много меко тесто. Оставете на топло да втаса. Разточете кора (около 1,5 см дебела) и режете с две чаши - едната голяма, другата по-малка (за да се получи дупка в средата). Може и с една чаша да режете - въпрос на избор. Загрейте силно олиото в дълбок съд и сложете поничките да се пържат. Намалете котлона и следете поничките, защото стават много бързо и има опасност да изгорят. Готовите понички сложете върху домакинска хартия да се отцеди мазнината. Сервирайте поръсени с пудра захар, шоколад или някакъв топинг.
Да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп