Понички

Понички Лакомник
Понички
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Елза Стоянова, Видин
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
1/2 кубче прясна мая
1/2 ч.ч. хладка вода
3 разбити яйца
1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. меко краве масло
3 ч.ч. брашно
1/3 с.л. сол
2 с.л. захар

Начин на приготвянe

Смесете всички продукти за тестото (без брашното). Постепенно започнете да добавяте и брашното до получаване на много меко тесто. Оставете на топло да втаса. Разточете кора (около 1,5 см дебела) и режете с две чаши - едната голяма, другата по-малка (за да се получи дупка в средата). Може и с една чаша да режете - въпрос на избор. Загрейте силно олиото в дълбок съд и сложете поничките да се пържат. Намалете котлона и следете поничките, защото стават много бързо и има опасност да изгорят. Готовите понички сложете върху домакинска хартия да се отцеди мазнината. Сервирайте поръсени с пудра захар, шоколад или някакъв топинг.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц