Понички с шоколад
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтваряме маята в захарта и топлото мляко, добавяме яйцата, маслото, ванилията и солта. Замесваме меко тесто което оставяме за около 1 час да втаса. След втасването разточваме кора с дебелина 1см (ако е по тънка няма да са кухи вътре поничките) нарязваме с кръгла форма (от курабийки) ако не разполагаме с форма може и с чашка, пържим в загрята мазнина. След като ги изпържим ги оставяме върху домакинска хартия за да се отцеди мазнината и пълним с пълнеж по желание с помощта на шприц (може и да ги разрежете и да ги напълните с помощта на лъжичка). Моите в случая са с течен шоколад. Дано предложението ви допадне.
Още по темата
Стъпка 1
Замесете тестото от пресятото брашно, добавете водата, сол, захар, маята, замесете тестото и оставете да втаса за 20-30 минути. Ако маята е прясна,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп