Подлютени рибни шницели
Вкусен вариант на легендарната рецепта за вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата се почиства, нарязва се на парчета и заедно с накиснатия във виното хляб и картофите се смила. Смесва се с половината прясно масло, стритите филета от аншоа, ситно нарязаната кисела краставичка, 1 яйце и 1 жълтък, настърганото индийско орехче, магданоза, черния пипер и солта. От получената смес се оформят шницели, които се овалват в брашно и след това се потапят последователно в галетата и останалите разбити яйца. После се пържат до златисто в гореща мазнина. Докато са топли, отгоре се поставя по една бучка от останалото масло и по един резен лимон.
Още по темата
Сложете картофите, подправките, чушките върху намаслена хартия за печене в тава, поръсете с олио и запечете за около 35 минути на 180 градуса. Смесете майонезата,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп