
Лека и апетитна рецепта за диетично хапване или предястие




Загрейте фурната до 180 градуса. В тиган разтопете маслото и запържете, почистените и ситно нарязани лук и чесън на умерена температура, докато придобият златист цвят за около 3-4 минути. Прибавете царевицата и при постоянно бъркане оставете на котлона за 5-10 минути, докато царевицата стане ярко жълта. Отнемете от огъня и прибавете лютия пипер, чилито, натрошеното сирене, разбъркайте добре продуктите и подправете със сол и черен пипер. Срежете горната част на чушките при дръжката и ги почистете от семките. След това ги напълнете със готовата смес, поставете ги в намазнена форма за печене и покрийте отгоре с изрязаните дръжки. Поръсете ги с растително масло или зехтин, сипете 1 пръста вода и ги сложете във фурната да се запекат за 20-30 минути, докато омекнат добре чушките. Поръсете готовото ястие с настъргания кашкавал и оставете във фурната за още 5 минути. Сервирайте като украсите със ситно нарязания кориандър.

