Пълнени постни чушки с булгур и ядки

Интересни идеи за пълнежа на пиперките


Приготвяне
50 минути
Порции

2

Начин на приготвянe
Чушките се накисват за 20 мин. в гореща вода. Булгурът също се накисва за 20 мин. в студена вода, ако е арабски, и във вряща вода, ако е български. Прецежда се добре. В загретия зехтин се слагат за 1 мин. лукът и чесънът. Прибавя се морковът, след 1 мин. се слагат стафидите, ядките и булгурът. Всичко се подправя с джоджен, сол и пипер на вкус.
Чушките се напълват. Бульонът и доматите се смесват и с тях се заливат чушките. Слагат се да се запекат за 15-20 мин. на 180°С.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп