Прекрасен десерт, с който може да допълните и разнообразите лятното меню
За желатина:
Към сока се прибавя 2 ½ с.л. желатин + 3 с.л. захар и се загрява на огъня в дълбок съд, докато се стопи желатина и захарта. След като се разтопи, се изсипва във форма за кекс и се оставя да изстине. Отделно към водата се прибавя 2 ½ с.л желатин и се оставя да се накисне. Върху изстиналия желатин се нареждат плодовете от компота.
За крема:
4 жълтъка се разбиват с 2 ч.ч. захар, към тях се прибавят 2 ½ ч.ч студено прясно мляко. В отделен съд се разбиват 6 с. л брашно с 1 ч. ч студено прясно мляко, към тях се прибавя чашата вода с желатина. Всичко това се вари на тих огън с непрекъснато бъркане до сгъстяване. След като кремът е готов, се прибавят ванилиите. В отделен съд се развиват 4 белтъка със 6 с. л захар и се прибавя към ваниловия крем след като той е изстинал. Разделя се крема на две части и едната се оцветява с какаото. Какаовият крем се изсипва върху плодовете и желатина и се слага във фризер да стегне за около 20 мин. След това се изсипва и ваниловата част от крема. Оставя се да стегне напълно за 3-4 часа.
За сполучливо отлепяне на "парфето" дъното на формата се потапя в гореща вода за 2-3 мин и тогава се обръща в поднос.