




Предварително в 400 мл гореща вода се разтваря едното пакетче желатин и към него се прибавя едната супена лъжица захар. След като се охлади леко, се прибавя степът „Портокал” и се оставя малко да се стегне. Разбъркват се хубаво маргаринът и маслото с миксер. Прибавят се постепенно захарта, жълтъците - един по един, лъжица по лъжица изварата, ванилията и не напълно сгъстилият се желатин „Портокал”. Разбърква се хубаво цялата смес. На дъното на форма за торта се нареждат бисквитите. Върху тях се изсипва готовата смес. Оставя се за 30 минути в хладилника. Останалият желатин плюс степът „Лимон” се разтварят по същия начин, както предишния. Преди да се сгъсти напълно желатинът „Лимон”, се изважда от хладилника и се залива отгоре с него. След което парфето се връща в хладилника за още три часа, за да стегне напълно.
