Пияни пъдпъдъци в бекон

Пияни пъдпъдъци в бекон Лакомник
Пияни пъдпъдъци в бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2  ч.ч. грозде без костилки

8 пъдпъдъка

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

8 стръка розмарин

8 стръка мащерка

2 ч.л. зехтин

50 г бекон

3 с.л. коняк

1 глава лук, нарязан на ситно

500 мл бульон

Начин на приготвянe

Измийте, подсушете и намажете пъдпъдъците със сол и черен пипер. Във всяка птица сложете по 1 стрък мащерка и розмарин. В голям тиган загрейте зехтин и запържете пъдпъдъците от двете страни за 3 минути. След това ги сложете в голяма тенджера, сипете вода или бульон да ги покрие и варете 30 минути на умерена температура.

Половината от гроздето нарежете на половина. В тигана от пъдпъдъците прибавете малко бульон, ситно нарязания бекон, коняка, лука и гответе на средна температура. Когато лука стане прозрачен прибавете нарязаното грозде и оставете още 3 минути. Поставете пъдпъдъците в порционни чинии и залейте със соса. Украсете с розмарин и целите зърна грозде.

Още по темата
Още по темата
Пъдпъдъци с пюре от грозде
Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте пъдпъдъците в студена вода, поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на ситно и почистете гроздето от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц