Пияни пъдпъдъци в бекон
Приготвяне
80 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте, подсушете и намажете пъдпъдъците със сол и черен пипер. Във всяка птица сложете по 1 стрък мащерка и розмарин. В голям тиган загрейте зехтин и запържете пъдпъдъците от двете страни за 3 минути. След това ги сложете в голяма тенджера, сипете вода или бульон да ги покрие и варете 30 минути на умерена температура.
Половината от гроздето нарежете на половина. В тигана от пъдпъдъците прибавете малко бульон, ситно нарязания бекон, коняка, лука и гответе на средна температура. Когато лука стане прозрачен прибавете нарязаното грозде и оставете още 3 минути. Поставете пъдпъдъците в порционни чинии и залейте със соса. Украсете с розмарин и целите зърна грозде.
Още по темата
Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте пъдпъдъците в студена вода, поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на ситно и почистете гроздето от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп