Пъдпъдъци с пюре от грозде
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте пъдпъдъците в студена вода, поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на ситно и почистете гроздето от клончетата.
Запържете лука в половината от маслото докато омекне за 3 минути. Сипете гроздето в кипяща вода за минути, изстудете го под вода и го обелете от кожата. Разрежете го на половина и отделете семките. Половината от гроздето задушете с лука, прибавете виното и задушете за 10 минути под капак на слаб огън. След това пасирайте продуктите на пюре.
Запържете пъдпъдъците в останалото масло от всички страни до златисто. Прибавете към пюрето от грозде сметаната, разбъркайте добре и прибавете към птиците. Запечете във фурната за 15 минути, намалете на 170 градуса и оставете още 15 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп