Питки с пармезан и мента
Пухкава и топла закуска за цялото семейство
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Водата се кипва, ментата се нарязва на ситно. В купа се сипва брашното и се разбърква с останалите продукти за тестото. След като се замеси се слага в купа, покрива се с кърпа и се оставя за около 30 минути. Фурната се загрява на 200С. Тестото се разделя на части, които се разточват на продълговати питки или се оформят на топки. Всяка се намазва с парченце масло. Пекат се върху застлана с хартия за печене тава около 10-15 минути до образуване на златиста коричка. Сервирайте с кисело мляко.
Още по темата
В купа изсипваме брашното, киселото мляко със содата и натрошеното сирене. Добавя се щипка сол и се омесва тесто. От него се оформят малки питки, които се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп