Питки с кашкавал
Бързи и лесни за приготвяне домашни кашкавалки
Приготвяне
30 мин
Порции
15
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голям съд слагаме брашното, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркваме и към тях добавяме кашкавала и предварително разтопеното масло. Разбъркваме, доливаме прясното мляко и отново разбъркваме. Поръсваме малко брашно в тава и слагаме получената смес в нея. Месим, докато сместа не омекне. В друга тава слагаме оризова хартия. Оформяме топчета и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Оставяме ги да се печат около 10–15 мин във фурна, загрята на 200 гр. Сервираме готовите питки с кашкавал леко изстинали.
Още по темата
Замесва се средно меко тесто. Оставя се 30 минути да почине. Дели се на четири топки.Всяка топка се разделя на 3 части и се разточва на кора, колкото една чиния....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп