Питки със сирене и мед

Питки със сирене и мед Лакомник

Апетитни и меки питки за закуска

Питки със сирене и мед
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
15
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

1 пакет суха мая

1 ч.л. сол

1/2 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. олио

1 и 1/2 ч.ч. топла вода

За плънката на питките:

700 г меко сирене

2 яйца

1/4 ч.ч. захар

2 белтъка леко разбити за защипване на питките

олио за пържене и 2 с.л. за замесване на тестото

мед 

Начин на приготвянe

В голям съд слагаме прясното брашното, маята, захарта и солта. Доливаме олио и малко вода. Омесваме тестото и ако е необходимо, сипваме още вода. Оставяме да втаса 60 мин. От тестото оформяме 30 средни по големина топчета и ги разстиляме с диаметър 8 см. В дуг съд смесваме сиренето, яйцата и захарта. Слагаме сместа на 15 от парчетата тесто и ги покриваме с останалата половина. Намазваме с вода или с базбития белтък и притискаме тестото. Държим ги 15 мин в хладилника, след което ги изпържваме на среден огън в тиган с олио. Слагаме най-много по 2–3 питки едновременно, изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме върху кухненска хартия. Преди да сервираме готовите питки със сирене, ги заливаме с мед

Още по темата
Още по темата
Питки по селски
От продуктите за тесто се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса и да удвои обема си. Разделя се на две половинки и се разточват на питки с диаметър 30-35 см....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц