Питки със сирене и мед
Апетитни и меки питки за закуска
Приготвяне
90 мин
Порции
15
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голям съд слагаме прясното брашното, маята, захарта и солта. Доливаме олио и малко вода. Омесваме тестото и ако е необходимо, сипваме още вода. Оставяме да втаса 60 мин. От тестото оформяме 30 средни по големина топчета и ги разстиляме с диаметър 8 см. В дуг съд смесваме сиренето, яйцата и захарта. Слагаме сместа на 15 от парчетата тесто и ги покриваме с останалата половина. Намазваме с вода или с базбития белтък и притискаме тестото. Държим ги 15 мин в хладилника, след което ги изпържваме на среден огън в тиган с олио. Слагаме най-много по 2–3 питки едновременно, изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме върху кухненска хартия. Преди да сервираме готовите питки със сирене, ги заливаме с мед
Още по темата
От продуктите за тесто се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса и да удвои обема си. Разделя се на две половинки и се разточват на питки с диаметър 30-35 см....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп