Пирожки с патладжани

Пирожки с патладжани Лакомник

Нова ароматна идея за любимата рецепта

Пирожки с патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г готово солено тесто

2 патладжана

200-300 г гъби

олио за пържене

300 г настърган кашкавал

1 яйце

2 с.л. доматено пюре

1-2 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. соево прясно мляко

Начин на приготвянe

Размразете тестото. Патладжаните и гъбите нарежете на средни кубчета, пасирайте чесъна и ги запържете за около 10 минути. Прибавете доматеното пюре, подправете и оставете да се задушават до готовност, като ги охладите. Разточете тестото и го нарежете на равно количество правоъгълници и квадрати. В средата на всеки сложете от плънката и покрийте с втори слой тесто. Защипете добре от всички страни. Смесете млякото с яйцето, разбийте и намажете пирожките. Печете за 20-25 минути при 220-230 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Пирожки с пилешко
Запържете в тиган с малко зехтин на средно силен огън месото, наситнения чесън и магданоза. Накрая добавете нишестето, разтворено в 1 к.ч. вода, и разбъркайте....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц