Пирожки с патладжани

Нова ароматна идея за любимата рецепта


Приготвяне
60 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Размразете тестото. Патладжаните и гъбите нарежете на средни кубчета, пасирайте чесъна и ги запържете за около 10 минути. Прибавете доматеното пюре, подправете и оставете да се задушават до готовност, като ги охладите. Разточете тестото и го нарежете на равно количество правоъгълници и квадрати. В средата на всеки сложете от плънката и покрийте с втори слой тесто. Защипете добре от всички страни. Смесете млякото с яйцето, разбийте и намажете пирожките. Печете за 20-25 минути при 220-230 градуса.
Още по темата

Запържете в тиган с малко зехтин на средно силен огън месото, наситнения чесън и магданоза. Накрая добавете нишестето, разтворено в 1 к.ч. вода, и разбъркайте....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп