Домашни пирожки
Бързи и вкусни банички за закуска
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Залейте маята с топла вода, прибавете щипка захар, добавете пресятото брашно, разтопения маргарин, маслото, сол, захар, млякото, олиото, замесете тестото и оставете да втаса на топло. Когато увеличи обема си два пъти, отново го замесете, оставете да втаса пак, разделете на топчета, разточете, сложете плънка по ваше желание, затворете добре. Изпържете пирожките в силно загрято олио на котлона или ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Тавата, в която ги редите, трябва да е намаслена.
Още по темата
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп