Домашни пирожки

Домашни пирожки Лакомник

Бързи и вкусни банички за закуска

Домашни пирожки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 л прясно мляко

50 г суха мая

1 с.л. захар

200 г маргарин

50 г масло

1 ч.л. сол

1 с.л. олио

около 1 ч.ч. брашно или колкото поеме

Начин на приготвянe

Залейте маята с топла вода, прибавете щипка захар, добавете пресятото брашно, разтопения маргарин, маслото, сол, захар, млякото, олиото, замесете тестото и оставете да втаса на топло. Когато увеличи обема си два пъти, отново го замесете, оставете да втаса пак, разделете на топчета, разточете, сложете плънка по ваше желание, затворете добре. Изпържете пирожките в силно загрято олио на котлона или ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Тавата, в която ги редите, трябва да е намаслена.

Още по темата
Още по темата
Мекици с шунка
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц