Сладкиш със сини сливи



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се олиото, след това - киселото мляко. Смесете бакпулвера с брашното и го прибавете по малко към яйчената смес, като бъркате с шпатула. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Изсипете в тава, предварително застлана с хартия за печене. Изравнете. Разбийте изварата със захарта и яйцето на гладък крем, добавете и нишестето. С чаена лъжичка гребнете от изварата и поставете тук-там в тестото (аз сложих по половинка слива в топчетата от изварата). Нарязаните на половинки сливи наредете върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 мин. Оставете да изстине и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп