Пирдопски млин
Пригответе си тази мека и ароматна закуска
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слагат солта и оцетът и се налива вода, за да се приготви тесто за точене. Оформят се десет еднакви тестени топчета, от които се разточват кори.
След като се запекат на печката до порозовяване, корите се нареждат в тава, като между тях се наръсва плънка от киселото мляко, сиренето и яйцата. Отгоре се наръсва разтопеното масло. Млинът се нарязва на парчета и се пече в умерена фурна. След като се извади, напръсква се със студена вода и се завива в чиста кърпа.
Още по темата
Всяка кора се намаслява добре с маслото, което със стайна температура. Намаслява се с ръка, като се взима бучката масло и направо се минава през кората. Оставя се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп