Тутманик с крема сирене

Тутманик с крема сирене Лакомник

Неустоимо вкусна закуска

Тутманик с крема сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г брашно
2 яйца
1 кубче мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. оцет
1 суп. лъж. олио
400 мл прясно мляко (може и на половина вода)

Начин на приготвянe

От изброените продукти се омесва меко тесто и се оставя да втаса за 1 час. През това време се приготвя плънката, като се запържват 1 глава лук и 1 глава праз лук. След това добавяте 250 г кайма, нарязани на дребни кубчета 7-8 средно големи картофа, запържвате и доливате вода. Задушават се докато омекнат картофите. Подправят се с чубрица и червен пипер, разбърквате и сваляте от котлона. Отделете една топка от тестото, а останалото го разточете на кора, по-голяма от тавата. Изсипете върху нея плънката и намажете с 1 кутия сирене крема, равномерно. Захлупете с останалата топка тесто. Оставете да втаса и намажете с кисело мляко. Пече се на умерена фурна. След като се изпече, мажа с масло.

Още по темата
Още по темата
Тутманик с маслини и сиренце
Яйцата се разбиват с половината лимонада. Маята се разтваря в другата половина, след което се прибавя към яйцата. Добавят се солта, захарта, олиото, натрошеното сирене...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц