Тутманик с крема сирене
Неустоимо вкусна закуска
Приготвяне
90 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От изброените продукти се омесва меко тесто и се оставя да втаса за 1 час. През това време се приготвя плънката, като се запържват 1 глава лук и 1 глава праз лук. След това добавяте 250 г кайма, нарязани на дребни кубчета 7-8 средно големи картофа, запържвате и доливате вода. Задушават се докато омекнат картофите. Подправят се с чубрица и червен пипер, разбърквате и сваляте от котлона. Отделете една топка от тестото, а останалото го разточете на кора, по-голяма от тавата. Изсипете върху нея плънката и намажете с 1 кутия сирене крема, равномерно. Захлупете с останалата топка тесто. Оставете да втаса и намажете с кисело мляко. Пече се на умерена фурна. След като се изпече, мажа с масло.
Още по темата
Яйцата се разбиват с половината лимонада. Маята се разтваря в другата половина, след което се прибавя към яйцата. Добавят се солта, захарта, олиото, натрошеното сирене...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп