
Сочни филенца с ароматна плънка




Начукайте внимателно пилешките филета. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте с млякото, лютия червен пипер, зехтина, сол и черен пипер на вкус, объркайте всичко добре и оставете месото един час в хладилника да се маринова. В тенджера загрейте зехтина. Добавете ситно нарязания лук и го запържете леко, след което добавете кедровите ядки и оставете да се запържат още малко. След това добавете стафидите и ориза, разбъркайте внимателно и залейте с 250 мл пилешки бульон. Оставете да се готви, докато се свари оризът. Подправете със сол, черен пипер и смлян бахар. Намажете леко тавата за печене със зехтин. Разрежете маринованите филета, напълнете ги сплънката и ги подредете в тавата. Залейте с маринатата. Печете ги в предварително загрята фурна на 200С около 40-45 минути.

