Пилешки пирожки

Пилешки пирожки Лакомник
Пилешки пирожки
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг готово тесто за пица

2 пилешки гърди

2 глави лук

1 корен от целина

1 морков

масло на вкус

сол на вкус

магданоз или копър на вкус

олио за пържене

1-2 жълтъка за намазване

Начин на приготвянe

Сварете целината до готовност и нарежете продуктите по желание. Запържете лука, прибавете лука, пилешкото и запържете за 5 минути. Изцедете бульона от целината. Настържете моркова. Смесете всички продукти, подправете на вкус и разбъркайте. Разточете тестото и го разрежете на големи правоъгълници. Напълнете ги с плънката и загърнете краищата, като оставите малка дупка. Сложете масло по желание, намажете с жълтъците и печете при 180-200 градуса до готовност.

Още по темата
Още по темата
Пирожки с пилешко
Запържете в тиган с малко зехтин на средно силен огън месото, наситнения чесън и магданоза. Накрая добавете нишестето, разтворено в 1 к.ч. вода, и разбъркайте....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц