Пилешки воденички с ориз

Бърза и апетитна идея за обяд с малко средства


Начин на приготвянe
Пилешките воденички се измиват добре и се слагат в тенджера под налягане да се варят в подсолена вода за 20 минути. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Добавят се и настърганите моркови. Прибавя се измитият ориз и се разбърква, за да стане прозрачен. В тава се слагат оризът и сварените и нарязани воденички, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Поръсва се с чубрица и се слага да се пече в умерена фурна около 30 минути.
Още по темата

Воденичките ги сваряваме. В разтопеното масло запържваме нарязаните гъби и лука. Сипваме малко от прецедения бульон (получен от варенето на воденичките) и ги...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп