Пиле със сос от боровинки
Невероятно вкусна комбинация от пилешко месо и боровинки
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се измива добре и се порционира. Изпържва до златисто. Овкусява е с мащерката, солта и черния пипер. Залива се с виното и се оставя да къкри в тигана, докато алкохолът изври напълно, след което към него се добавя медът и няколко супени лъжици вода.Оставя се да се задуши с тях 30-тина минути, като се бърка периодично. Готовото пиле се изважда от тигана в чиния. През това време се измиват и подсушават боровинките. Прехвърлят се заедно със стафидите в тигана от пилето и се варят в соса няколко минути. Сосът се доовкусява и в него се излива лимоновият сок. Пилешкото се разпределя по чиниите и се поднася залято с боровинковия сос и украсено с нарязания кориандър.
Още по темата
Нарязаното на порции филе се подправя със сол и черен пипер, начукват се и се оставят да престоят поне час. След това се запържват в кравето масло. Когато са почти...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп