Пиле със зеле

Пиле със зеле Лакомник

Класическа, лесна и толкова вкусна рецепта

Пиле със зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1 зелка

4 домата

500 мл вода

олио

червен пипер

дафинов лист

сол

Начин на приготвянe

В тенджера се загрява олиото и в него се поставя пилешкото месо, нарязано на порции. Щом промени цвета си, се добавя нарязаното на ситно прясно зеле, а също и настърганите домати. Задушават се за кратко, след което се прибавят водата и подправките. Ястието се оставя да къкри на тих огън около час, като периодично се поглежда дали има нужда да му се долее още вода. Щом месото е готово, а зелето е омекнало, ястието се премества в тавичка и се запича на фурна. По желание се поръсва с пресен ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пиле с гъби и лук
Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц