Пиле с червено вино и лук
Апетитно месце в ароматен сос за 40 минути
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете на средни парчета пилето и го запържете, като подправите със сол. Преместете месото в средна тенджера и прибавете лука, почистените и нарязани на дребно домати, запържете и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Оставете да кипне за 2 минути. Прибавете още вода, така че да покрие добре продуктите. Прибавете ситно нарязаната чушка, червен пипер, сол, чесъна, доматеното пюре и виното и оставете за 10 минути, при постоянно бъркане.
Още по темата
Почистеното и измито пиле се слага в дълбок съд, залива се с вода и се вари около 1 час, след което се изважда. Ситно нарязаното зеле се задушава в мазнината до...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп