Пиле с кисело зеле

Пиле с кисело зеле Лакомник
Пиле с кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1/2 малка кисела зелка

1 к.ч. олио

1 с.л. брашно

1 с.л. доматено пюре

1 дафинов лист

1 ч.л. червен пипер

5–6 зърна черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Почистеното и измито пиле се слага в дълбок съд, залива се с вода и се вари около 1 час, след което се изважда. Ситно нарязаното зеле се задушава в мазнината до омекване заедно с дафиновия лист, червения и черния пипер. Пилето се напълва със зелевата плънка, зашива се и се връща в тенджерата. Вари се в леко посоления бульон, докато омекне напълно. След това се изважда и се слага в чиния за сервиране. Останалият бульон се сгъстява с брашното. Добавят се доматеното пюре и малко смлян черен пипер. След като поври няколко минути, сосът се сваля от огъня. Пилето се разрязва на трапезата. Порциите се поднасят с гарнитура от плънката. Сосът се сервира отделно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц