Пиле с кисело зеле



Приготвяне
2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Почистеното и измито пиле се слага в дълбок съд, залива се с вода и се вари около 1 час, след което се изважда. Ситно нарязаното зеле се задушава в мазнината до омекване заедно с дафиновия лист, червения и черния пипер. Пилето се напълва със зелевата плънка, зашива се и се връща в тенджерата. Вари се в леко посоления бульон, докато омекне напълно. След това се изважда и се слага в чиния за сервиране. Останалият бульон се сгъстява с брашното. Добавят се доматеното пюре и малко смлян черен пипер. След като поври няколко минути, сосът се сваля от огъня. Пилето се разрязва на трапезата. Порциите се поднасят с гарнитура от плънката. Сосът се сервира отделно.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп