Пиле с гъби и чушки

Вкусно и икономично предложение в делничните дни


Начин на приготвянe
Месото се нарязва на кубчета, слага се в дълбок тиган (тенджера). Лукът се нарязва. Гъбите се измиват на течаща вода. Режат се надлъжно на две. Чушките се почистват, измиват и режат на кръгчета. Подготвените зеленчуци се слагат при месото в тигана. Продуктите се поливат със 200 мл бяло вино, около 200 мл вода и 100 мл мазнина. Слага се супената лъжица мед, сол, червен пипер и сухите зелени подправки. Ястието се задушава под капак на тих огън около 30 минути. Сервира се топло, като се поднася в порцията от пилешките хапки и задушени зеленчуци.
Още по темата

Пилешките филета се разрязват на половина, ако са големи. Увиват се с фолио и леко се начукват. След това увийте филетата с прошуто. Овкусете със сол и черен пипер на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп