Пиле с билки

Апетитно и диетично ястие, което се приготвя бързо


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрява се фурната на 200 – 220С. В хаванче (или купа) се счукват пресните подправки и зехтина. Не се ситнят подправките, просто се накъсват грубо. Така ще пуснат аромата си най-добре. С пръсти се загребва малко от сместа и се масажира в месото нежно, докато се покрият отвсякъде. Може да се оставят да починат час-два. Подрежда се тавата. Сплескват се необелените скилидки чесън с плоското на нож натиска се с длан силно и се слага в тавата. Нарязва се лимона на кръгчета и се нареждат отгоре, за да не изсъхва пилето, докато се пече. Пече се в средата на фурната, докато месото стане златисто. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Ребрата се почистват и се варят за 1 час, заедно с лука, праза, чушките и половината от чесъна. Билките се нарязват на много ситно. Останалият чесън се пресова и се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп