Пилешки пържоли в сос от билки на тиган

Крехки пържоли с ароматен сос


Начин на приготвянe
15 дни преди да се приготви ястието се сипват 5 капки от лавандуловото масло в зехтина, а розмарина се смесва с меда.
В деня на приготвяне се смесват лимоновия сок с 250 мл зехтин, мащерката, анасона, сол на вкус и се разбърква добре. Залива се пилето, покрива се съда и се оставя в хладилник за 3 часа. През това време няколко пъти се обръща месото за да поеме маринатата. След това се нарязва пилешкото филе на тънки филии.
В тиган се загрява 1 с.л. мед с масло и се карамелизират половината от кайсиите. Изваждат се плодовете и в отделен тиган се запържва пилето. Прибавя се соса с меда, разбърква се за около минута и се отнема от огъня. В порционна чиния се поставят кайсиите, отгоре пилето и се поръсва с мащерка.
Още по темата

Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените маслини се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп