Пиле в сос от горчица и праз лук

Пиле в сос от горчица и праз лук Лакомник
Пиле в сос от горчица и праз лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле около 1 кг, 1-2 стръка праз лук, 200 г сметана, 100 г олио за пържене, 1 с.л. горчица на прах и 1 с.л. дижонска, 1 ч.ч. бульон, 1/2 ч.ч. бяло вино, сол на вкус, черен пипер на вкус, 1 скилидка чесън

Начин на приготвянe

Нарежете пилето на порции го подправете, като намажете със сухата горчица. Запържете в загрято олио до златисто. Извадете пилето и прибавете нарязания праз лук, чесъна и като омекнат добавете виното. Оставете леко да се изпари, прибавете бульона и задушете за 7 минути. Добавете сметаната, пилето, черния пипер и задушете за още 10 минути, докато соса се сгъсти. 

Още по темата
Още по темата
Пикантно пиле в лимонов дресинг
Смесете зехтин, градински чай, чесън  и джинджифил с пилето в купа, разбъркайте добре и оставете да престои за 30 минути в хладилник. След това запържете месото в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц