Печени кюфтета с доматен сос

Топъл и апетитен обяд за 30 минути


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 180 градуса. Изстискайте излишното мляко от филията хляб и смачкайте. Добавете месото, лука, чесъна, магданоза, яйцето, кимиона, двата вида червен пипер. Омесете всичко добре. Разделете сместа в 12 равни части и оформете кюфтета. Оваляйте всяко в брашно. Загрейте зехтина и изпържете кюфтета по 3 минути от всяка страна.
В тигана, в който сте готвили кюфтета смесете зехтина, доматите, доматеното пюре и червения пипер. Пържете соса на слаб огън в продължение на 5 минути и накрая добавете ригана. Соса изсипете върху кюфтетата и печете 20 минути. Поднесете ястието горещо.
Още по темата

Приготвя се плънката, като сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с нарязаният магданоз и маслото. Плънката се слага в хладилника. Кората на хляба се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп