Печена есетра
Диетична печена риба
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистената риба се нарязва на порции и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок. Олиото се сгорещява в тава, подреждат се парчетата риба и се пекат в силна фурна. След 5-6 минути се долива отстрани малко вода. Рибните парчета се обръщат и се заливат със соса от печенето. Щом се позачервят, върху всяко парче риба се слага по резен лимон и се изваждат от тавата. Към соса от печенето се прибавя виното, захарта, настъргана кора от лимона и малко лимонов сок. Сместа се кипва и се поднася отделно от рибата.
Още по темата
Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп