Печен тиквен крем

Печен тиквен крем Лакомник

Пригответе си този нежен и лесен десерт

Печен тиквен крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/4 бяла тиква

1/2 ч.ч. захар

2 с.л. краве масло

портокалови, лимонови корички

3 с.л. кафява захар

Начин на приготвянe

Парчето тиква се надребнява на по- малки. Обелва се кората. Взема се тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Слагат се парчетата тиква. Добавя се 1/2 ч.ч. захар. Вари се докато тиквата напълно омекне. После сварения плод се пюрира с помощта на пасатор. Добавят се портокалови и лимонови кори за аромат. Взема се тава за печене или формички за крем карамел. Съдовете се мажат с краве масло. Тиквеното пюре се разпределя равномерно в тях. Кремчетата се поръсват с 3 с.л. кафява захар. Пече се на водна баня и умерена фурна 20- 30 минути. Кремът се охлажда.

Още по темата
Още по темата
Млечен крем с овесени ядки и плодове
Овесените ядки се поръсват с малко захар, разбъркват се с разтопеното масло и се запичат във фурна до светло златист цвят. Отделно се приготвя млечен крем от прясното...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц