Печен тиквен крем
Пригответе си този нежен и лесен десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Парчето тиква се надребнява на по- малки. Обелва се кората. Взема се тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Слагат се парчетата тиква. Добавя се 1/2 ч.ч. захар. Вари се докато тиквата напълно омекне. После сварения плод се пюрира с помощта на пасатор. Добавят се портокалови и лимонови кори за аромат. Взема се тава за печене или формички за крем карамел. Съдовете се мажат с краве масло. Тиквеното пюре се разпределя равномерно в тях. Кремчетата се поръсват с 3 с.л. кафява захар. Пече се на водна баня и умерена фурна 20- 30 минути. Кремът се охлажда.
Още по темата
Овесените ядки се поръсват с малко захар, разбъркват се с разтопеното масло и се запичат във фурна до светло златист цвят. Отделно се приготвя млечен крем от прясното...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп