Кокосов крем
Изкусителен и нежен десерт за делник и празник
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурната се загрява до 180 градуса. Намазняват се формички с масло. Стърготините се запичат на средна температура в тиган с незалепващо покритие, докато станат златисти. Веднага се разстилат в студена чиния, за да се охладят. Кокосовата сметана се смесва със солта. Яйцата и захарта се разбиват заедно до кремообразна структура, след това се разбърква със сметаната и кокосовите стърготини. Сместа се разпределя по купичките и всяка се покрива с алуминиево фолио. Нареждат се в тава, която се пълни до половината от височината им с топла вода. Пекат се на водна баня за половин час. Преди сервиране се поръсват с кокосови стърготини.
Още по темата
Желатинът се накисва с 2 с. л. студена вода. Прясното мляко кипва и се изсипва върху начупения шоколад. Сместа престоява 3-4 минути, след което се разбърква...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп