Печен лук с аншоа
Вкусна комбинация, която се приготвят за нула време
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се обелва и сварява за около 15 минути в подсилена вода, след което се оставя да изстине. Отрязва се капачето и с малка лъжичка се издълбава вътрешността, половината се нарязва на дребно и се запържва в мазнина. Настъргваме морковът и заедно с каймата ги прибавяме към пържещия се лук. След като се запържи всичко добри, овкусяваме и добавяме ситно нарязани копър. Отнемаме от огъня. Прибавяме сметаната и нарязаната на дребно аншоа. Всичко объркваме добре. С получената смес пълним издълбания лук. Нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме го с приготвения зеленчуков бульон и запичаме във фурната.
Още по темата
Почистете лука и отделете внимателно сърцевината. Трябва да останат двата външни слоя. Запържете ги за 2-3 минути в олио. Нарежете гъбите и ги запържете, добавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп