Печен лук с аншоа

Печен лук с аншоа Лакомник

Вкусна комбинация, която се приготвят за нула време

Печен лук с аншоа
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи глави лук

1 морков

250 г кайма

2 с.л. сметана

5 – 6 бр. аншоа

1 зеленчуков бульон

копър

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Лукът се обелва и сварява за около 15 минути в подсилена вода, след което се оставя да изстине. Отрязва се капачето и с малка лъжичка се издълбава вътрешността, половината се нарязва на дребно и се запържва в мазнина. Настъргваме морковът и заедно с каймата ги прибавяме към пържещия се лук. След като се запържи всичко добри, овкусяваме и добавяме ситно нарязани копър. Отнемаме от огъня. Прибавяме сметаната и нарязаната на дребно аншоа. Всичко объркваме добре. С получената смес пълним издълбания лук. Нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме го с приготвения зеленчуков бульон и запичаме във фурната. 

Още по темата
Още по темата
Пълнен лук
Почистете лука и отделете внимателно сърцевината. Трябва да останат двата външни слоя. Запържете ги за 2-3 минути в олио. Нарежете гъбите и ги запържете, добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц