Печен език с картофи

Изключително, апетитино и впечатляващо предложение


Приготвяне
120 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Езикът се сварява в подсолена вода заедно с корените за супа. Изважда се, потапя се в студена вода и се обелва. Нарязва се на филии и се запържва в маслото заедно с нарязания лук и отцедените и нарязани на кубчета корени за супа. Сместа се посолява с червен и черен пипер, прибавя се доматеното пюре и малко от бульона. Всичко се изсипва в тавичка. Обелените картофи се нарязват на филии и се слагат в тавата. Ястието се пече около ½ час. Поднася се поръсено с копър и магданоз.
Още по темата

Свинските езици се слагат в тенджера с вода. Добавят се дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и се слага на котлона да заври. Когато заври, бульонът се отпенва с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп