Телешки език на скара
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Телешки език на скара](https://lakomnik.bg/f/news/1/660_1f4f388609d53fca2dc5a9093c9a29c1.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
5
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Езикът се вари в подсолена вода около 20 минути, прибавят се едро нарязаните корени за супа, черният пипер, дафиновият лист, оцет и се вари, докато омекне. Изважда се, обелва се и се шпикова с ивици от сланината. Нарязва се на по-дебели филии, които се намазват с горчица, потапят се в олио и се пекат на умерена скара. Бульонът се прецежда, застройва се с брашното, слага се виното и се вари до желаната гъстота. Сервира се заедно с езика.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп