Печен бут в ароматен сос

Вкусно месце с хрупкава коричка


Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Направете дълбоките разрези на месото и сложете в тях розмарин. На дъното на намаслена тава с малко вода наредете лимоните и лука, сложете отгоре бута, поръсете с розмарин и запечете на умерена фурна до готовност. Пригответе соса като смесите оцета, захарта, 1/4 ч.ч. вода и оставете да кипне. Намалете огъня и варете за около 2 минути. Добавете ментата и разбъркайте. Извадете месото, залейте със соса и сервирайте.
Още по темата

Месото се нарязва на порции и се запържва леко в мазнината, заедно с нарязания лук и червен пипер. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се вари 10 минути. Слагат се доматите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп