Печен бут в ароматен сос

Печен бут в ароматен сос Лакомник

Вкусно месце с хрупкава коричка

Печен бут в ароматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешки бут около 2 кг

1 голям стрък розмарин

1 лимон, нарязан на парчета

1 глава лук, нарязана на колелца

1 с.л. олио

За соса:

125 мл бял винен оцет

110 г захар

1/2 ч.ч. наситнена мента

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Направете дълбоките разрези на месото и сложете в тях розмарин. На дъното на намаслена тава с малко вода наредете лимоните и лука, сложете отгоре бута, поръсете с розмарин и запечете на умерена фурна до готовност. Пригответе соса като смесите оцета, захарта, 1/4 ч.ч. вода и оставете да кипне. Намалете огъня и варете за около 2 минути. Добавете ментата и разбъркайте. Извадете месото, залейте със соса и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Агнешко с домати
Месото се нарязва на порции и се запържва леко в мазнината, заедно с нарязания лук и червен пипер. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се вари 10 минути. Слагат се доматите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц