Печен боб с наденица
Апетитна гозба за всеки ден
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бобът се измива и се накисва в студена вода за една нощ. Измива се отново и на два пъти след завирането му се сменя водата. Ври до готовност с малко олио и не прекалено много вода. Готовият боб трябва да се е разварил добре и да има консистенция подобна на каша, а не на чорба. В отделен съд се запържват ситно нарязания кромид и рендосания морков и домат, нарязаната чушка. Накрая се добавя червения пипер. Пържи се за кратко при непрекъснато бъркане и се добавя при готовия боб. Разбърква се добре и се добавят сол и черен пипер. Бобът се сипва в голяма глинена тава или друг плитък глинен съд без капак. Отгоре се нареждат парчетата наденица. Намазняват се с малко олио и ястието се запича във фурната. Готовото ястие се поръсва с магданоз.
Още по темата
Бобът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта се измива и се вари заедно с наситнения лук, нарязаните на тънки кръгчета моркови и наситнените чушки. След...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп