Пене с пилешко на фурна
Лесна и апетитна идея от сърцето на Италия
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Докато е още топла, към нея се добавят 40 мл зехтин, черен пипер на вкус и настърганият кашкавал. Пилешкото се намазва със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се на грил тиган от двете страни до готовност и се нарязва на кубчета. Чесънът се нарязва наситно и се запържва в около 20 мл зехтин. Добавя се спанакът и щом намали обема си, се наливат доматите. Когато сосът се редуцира леко, се прибавя пилешкото и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. Пастата се разбърква с доматения сос, прехвърля се в намазнена тава и се поръсва с настърганото сирене. Запича се за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Още по темата
Сваряват се спагетите в подсолена вода, отцеждате се и се смесват с натрошено бяло сирене или нарязано на ситно друго сирене. Към тях се добавят краставичките.
За...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп