Пене с пилешко на фурна

Пене с пилешко на фурна Лакомник

Лесна и апетитна идея от сърцето на Италия

Пене с пилешко на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г пилешки гърди

500 г паста „Пене ригате“

400 г пасирани домати

200 г кашкавал

100 г спанак

100 г сирене

60 мл зехтин

3 скилидки чесън

1 щипка индийско орехче

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Докато е още топла, към нея се добавят 40 мл зехтин, черен пипер на вкус и настърганият кашкавал. Пилешкото се намазва със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се на грил тиган от двете страни до готовност и се нарязва на кубчета. Чесънът се нарязва наситно и се запържва в около 20 мл зехтин. Добавя се спанакът и щом намали обема си, се наливат доматите. Когато сосът се редуцира леко, се прибавя пилешкото и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. Пастата се разбърква с доматения сос, прехвърля се в намазнена тава и се поръсва с настърганото сирене. Запича се за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

Още по темата
Още по темата
Спагети с пилешко и бял сос
Сваряват се спагетите в подсолена вода, отцеждате се и се смесват с натрошено бяло сирене или нарязано на ситно друго сирене. Към тях се добавят краставичките. За...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц