Актрисата Албена Михова от години е на специален хранителен режим.
"Ям по-малко, но редовно. Това е идеята на диетата – да не оставаш гладен. Храната е здравословна, но киноата не я обичам и не я ям, заместих я. Започнах тази диета не само за да отслабна, но и заради здравето си. Знаете с какви боклуци се храним, нищо истинско няма на пазара ни", казва Албена. Затова тя предпочита сама да приготвя храната си. Не яде полуфабрикати и не купува зеленчуци и плодове от големите вериги.
Необходими продукти:
За тестото за пелмените:
2 1/2 ч.ч. пшенично брашно
1 яйце, разбито
щипка сол
1/2 - 2/3 ч.ч. топла вода
За пълнежа:
1 ч.ч. варена елда
1/2 тиквичка, настъргана
1 стрък пресен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
100 г сирене, нарязано на кубчета
щипка черен пипер
За гарниране:
кашу
парченца сушени домати
олио от авокадо
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и добавете към него разбитото яйце, солта и олиото. Разбъркайте добре. Прибавете водата, малко по малко, разбъркайте и омесете тестото докато то стане гладко, меко и еластично.
Загрейте 1/2 с. л.зехтин и запържете зеления лук и чесъна, добавете тиквичките и след 3 минути и елдата. Когато и тя се позатопли, прибавете сиренето и черния пипер. Разбъркайте добре и охладете. Разделете тестото на две части. Разточете първата на лист с дебелина около 2 мм. Разрежете кръгчета, сложете по 1 ч. л. от пълнежа в единия край, затворете и притиснете краищата. Повторете същото и с останалото тесто и пълнеж. Задушете пелмените на пара за 10 минути. Сервирайте наръсени с натрошените сушени домати, кашу и олио от авокадо.