

Световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова в последните години е отдадена на семейството си. Тя признава, че в активната си спортна кариера не имала време изобщо да се застоява в кухнята. Сега обаче й доставя удоволствие.
Необходими продукти:
200 г телиатели паста
шепа рукола
1/2 чаша печени бадеми
1 скилидка чесън
1/4 ч. л. лют червен пипер
кора и сок от 1/2 лимон
1/2 ч.л. сол и пипер
1 с. л. пармезан
Начин на приготвяне:
Сгответе телиателите според инструкциите на пакета. Разбийте в кухненски робот руколата с орехите, чесъна, лютия червен пипер, лимона, солта, черния пипер и пармезана. Изцедете телиателите, като запазите 1/4 чаша от водата. Смесете запазената вода със сместа от рукола, след това разбъркайте със спагетите, докато се комбинират.

