

В сериала "Столичани в повече" героинята й Гълъбина е повече от перфектна домакиня.
"Чак ме хваща яд на нея, как я командва мъжа й. Една жена трябва да изпълнява домакинските си задължения, но не да е слугиня", казва Албена Павлова. Тя е доволна, че с мъжа й нямат проблеми в кухнята и дори често заедно приготвят вечеря.
Необходими продукти:
175 г пудра захар
80 г краве масло
2 с.л. вода
1 яйцe
1 пак.канела на прах
1 щипка карамфил на прах
1 щипка сода бикарбонат
300 г брашно тип 500
100 г бадеми белени
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцето, водата, карамфилът, канелата, бадемите и брашното със содата. Всичко се смесва. Разделя се 3 части, от които се правят малки франзелки, които се оставят 24 часа на студено. На следващия ден се режат филийки с дебелина 1 см. Постяват се в тава и се пекат до зачервяване в унерена фурна.
