Пелмени на пара

Вкусно, лесно и бързо предложение за вечеря


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Месото и ситно нарязаният лук се задушават в олиото за 10 мин., прибавят се 1 к.ч. вода и щипка сол и сместа се вари, докато остане на мазнина. Поръсва се с черен пипер. От предвидените продукти се замесва тесто и се оформя като салам. Отрязват се малки питки и се пълнят с приготвената плънка. Краищата им се намазват с разбито яйце, прегъват се и се слепват. Слагат се в сито и се варят на пара 15 мин.
Още по темата

Смесете пресятото брашно със солта, направете кладенче и добавете разбитите яйца. Замесете тесто. Ако ви е малко сухо може да добавите малко вода на стайна...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп