Пелмени на пара

Пелмени на пара Лакомник

Вкусно, лесно и бързо предложение за вечеря

Пелмени на пара
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

1 яйце

сол

вода

За плънката:

300 г кайма или колбаси

2 глави лук

2 с.л. олио

1 яйце

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото и ситно нарязаният лук се задушават в олиото за 10 мин., прибавят се 1 к.ч. вода и щипка сол и сместа се вари, докато остане на мазнина. Поръсва се с черен пипер. От предвидените продукти се замесва тесто и се оформя като салам. Отрязват се малки питки и се пълнят с приготвената плънка. Краищата им се намазват с разбито яйце, прегъват се и се слепват. Слагат се в сито и се варят на пара 15 мин.

Още по темата
Още по темата
Пелмени с тиквички и маскарпоне
Смесете пресятото брашно със солта, направете кладенче и добавете разбитите яйца. Замесете тесто. Ако ви е малко сухо може да добавите малко вода на стайна...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц