Пелмени с кайма



Приготвяне
80 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Смесете брашното, яйцата, водата и 1/2 ч.л. сол. Оставете тестото да почине 30 минути. Смесете двата вида кайма, лука, 1 ч.л. сол, черния пипер и чесъна. Нарежете тестото на три сравнително равни части, които оформете във формата на цилиндър, подобно на тънка франзела. Нарежете тестото на дебели около един пръст парчета. С точилка оформете кръг в диаметър 5 см. В средата на всеки кръг сложете от омесената кайма. Отгоре покройте с втори кръг. С пръсти притеснете краищата, за да не се отворят.
Формата на пелмените наподобява тази на равиолите. Сварете пелмените във вряща подсолена вода, докато те изплуват на повърхността. Сервирайте в дълбоки чинии със заквасена сметана или в бульон.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп