Пелмени с кайма

Пелмени с кайма Лакомник
Пелмени с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. брашно

2 яйца

1/2 ч.л. сол

400 г кайма смес

2 глави лук, нарязани на ситно

1 ч.л. сол

1/2 ч.ч. вода

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвянe

Смесете брашното, яйцата, водата и 1/2 ч.л. сол. Оставете тестото да почине 30 минути. Смесете двата вида кайма, лука, 1 ч.л. сол, черния пипер и чесъна. Нарежете тестото на три сравнително равни части, които оформете във формата на цилиндър, подобно на тънка франзела. Нарежете тестото на дебели около един пръст парчета. С точилка оформете кръг в диаметър 5 см. В средата на всеки кръг сложете от омесената кайма. Отгоре покройте с втори кръг. С пръсти притеснете краищата, за да не се отворят.

Формата на пелмените наподобява тази на равиолите. Сварете пелмените във вряща подсолена вода, докато те изплуват на повърхността. Сервирайте в дълбоки чинии със заквасена сметана или в бульон.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц